Voetbal, voetbal, voetbal: na het EK begint ook de Copa América

Reacties

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen deze maanden. Het EK is al in volle gang en in de nacht van donderdag op vrijdag begint ook de Copa América. Met hoogstwaarschijnlijk Lionel Messi aan de aftrap.

Voetbal, voetbal, voetbal: na het EK begint ook de Copa América
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Canada
Canada

Het is namelijk titelhouder Argentinië dat als eerste in actie komt op het toernooi in de Verenigde Staten. Tegenstander is Canada, deze maand ook nog sparringpartner van het Nederlands elftal. De aftrap van het duel is om twee uur 's nachts, een paar uur na het laatste fluitsignaal bij de EK-kraker Spanje - Italië.

Vrijdagnacht (21 juni) en zaterdagnacht (22 juni) wordt er telkens één wedstrijd afgewerkt op de Copa América, waarna het schema uitgebreid wordt. Zo wordt er komende zondag eerst gevoetbald op het EK met de afsluiting van Groep A (Schotland - Hongarije en Zwitserland - Duitsland), waarna om middernacht Ecuador - Venezuela begint en drie uur later Mexico - Jamaica.

Argentinië is dus bekerhouder. Zij versloegen drie jaar geleden Brazilië in de finale te Rio de Janeiro, Ángel Di María maakte in de eerste helft de enige treffer van de finale. De 36-jarige aanvaller stopt na dit toernooi als international.

Bekijk hier het volledige schema van de Copa América. Viaplay zendt alle wedstrijden op het toernooi live uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.