'Voetbalterroristen' belagen Fenerbahçe-voorzitter in het stadion

Reacties

De wedstrijd tussen Göztepe en Fenerbahçe (2-2) in de Turkse Süper Lig is zaterdagavond ontsierd door meerdere incidenten. Enkele toeschouwers hadden het gemunt op Fener-voorzitter Ali Koç.

'Voetbalterroristen' belagen Fenerbahçe-voorzitter in het stadion
© Pro Shots
Göztepe
Göztepe
2 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Er was, volgens Turkse media, al het nodige tumult rondom de toelating van supporters in het Gürsel Aksel Stadium. Koç zou bij supporters van Fenerbahçe zijn gaan staan, en daarna met flessen water bekogeld zijn door aanhangers van de thuisclub. Daarna werd het nog een behoorlijk stuk onsmakelijker.

Op weg naar de catacomben van het stadion werd Koç naar de grond gewerkt door een toeschouwer. Koç heeft volgens de Turkse pers inmiddels aangifte gedaan tegen zijn belager, die ook is aangehouden. Koç heeft geen al te grote schade opgelopen: de wedstrijd werd even stilgelegd. Koç zat gewoon weer op zijn plek toen het duel hervat werd.

Er zijn inmiddels verschillende statements gemaakt, die vanzelfsprekend allemaal afkeuren wat er gebeurd is. Fenerbahçe was het felst in de bewoordingen. 'Onze club had te maken met voetbalterroristen. We zijn op een zeer gevaarlijk punt beland, na een avond van voetbalterreur. We willen onze steun uitspreken richting onze president.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Fenerbahçe
Meer over Fenerbahçe
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.