Voetbalwereld krijgt slecht nieuws: meer duels op losse schroeven

Reacties

De voetbalwereld heeft woensdagavond slecht nieuws uit Den Haag gekregen. De onderhandelingen tussen het kabinet en de vakbonden over het vroegpensioen zijn namelijk gestrand. Daardoor zijn meer stakingen rondom voetbalwedstrijden niet ondenkbaar.

Voetbalwereld krijgt slecht nieuws: meer duels op losse schroeven

De vakbonden hebben volgens de NOS een eerste voorstel van het kabinet van tafel geveegd. Ondertussen zou het kabinet niet voornemens zijn om aan de wensen van de vakbonden te voldoen. Daardoor zullen er de komende tijd meer acties van de vakbonden komen. Daar vallen ook stakingen van de politie onder.

'We hebben er allemaal last van', baalde VNO-NCW van de situatie. De werkgeversorganisatie verwacht nieuwe stakingen. 'Onder andere in het ov en bij wéér een voetbalwedstrijd. Dus de oproep aan de vakbonden is: kom gewoon terug aan tafel, dat is waar we het moeten en kunnen oplossen.'

De hele situatie lijkt in een impasse te belanden. Daardoor komen er naar verwachting méér Eredivisie-wedstrijden op losse schroeven te staan. Vooral Ajax is daar voorlopig de dupe van geweest. De Amsterdammers zagen al meerdere wedstrijden afgelast worden door de stakingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.