Vojvodina gaat voor stunt bij Ajax: 'Schrijf ons maar af, daar houden we van'

Reacties

Voor Ajax begint komende donderdag het officiële seizoen met de thuiswedstrijd tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. De Amsterdammers treffen een club die er klaar voor denkt te zijn.

Vojvodina gaat voor stunt bij Ajax: 'Schrijf ons maar af, daar houden we van'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Vojvodina begon afgelopen zondag al aan het nieuwe seizoen, met een 3-1 zege op het gepromoveerde Tekstilac Odzaci. Daarvoor oefende de club uit Servië tegen Istanbul Basaksehir (1-1). Mede door die resultaten heeft Vojvodina vertrouwen gewonnen, aldus middenvelder Njegos Petrovic.

De Serviër, die ervaring heeft in de Champions League en namens Granada 25 duels in La Liga speelde, weet dat zijn team in de tweestrijd met Ajax de underdog is. 'We houden ervan dat velen ons al afschrijven', stelt hij echter tegenover sportkrant Sportski Zurnal. 'Ajax is echt een grote club, een gigant in het Europese voetbal.'

Toch is er vertrouwen bij Vojvodina. 'Je kunt Ajax en Basaksehir niet echt met elkaar vergelijken, maar na die 1-1 in de voorbereiding weten we dat we op het goede spoor zitten. Ik heb Ajax persoonlijk geanalyseerd en gekeken naar hun kwaliteiten en gebreken. Ik beloof dat we ons best gaan doen om Vojvodina en het Servische voetbal in een goed daglicht te plaatsen.'

In het tweeluik tussen Ajax en Vojvodina staat een plek in de derde voorronde van de Europa League op het spel. De verliezer zakt af, naar de derde voorronde van de Conference League. Overigens wordt er maandag al geloot voor de volgende Europese rondes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.