Vojvodina komt met zege op zak naar Amsterdam voor Ajax-uit

Reacties

FK Vojvodina Novi Sad is met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen aan Servië. De ploeg van Bozidar Bandovic kan daardoor met een goed gevoel afreizen naar Amsterdam, waar het donderdag in het voorportaal van de Europa League Ajax treft.

Vojvodina komt met zege op zak naar Amsterdam voor Ajax-uit
© Pro Shots
Tekstilac Odžaci
Tekstilac Odžaci
1 - 3
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Vojvodina trapte het nieuwe voetbaljaar zondag af met een uitwedstrijd bij promovendus FK Tekstilac Odzaci en won met 1-3. Aleksa Vukanovic was de gevierde man aan de kant van de bezoekers: de ervaren aanvaller opende na een klein halfuur de score en leverde vlak na rust de assist op de goal van nieuwkomer Marko Velickovic. Van hem wordt veel verwacht.

Vlak voor tijd bracht Andrija Radulovic de marge naar drie, voordat Tekstilac in blessuretijd nog iets terugdeed. Ivan Davidovic redde de eer voor de gastheer. Tijd voor een comeback was er toen al duidelijk niet meer.

Nu deze horde is genomen, gaat voor Vojvodina het vizier op Ajax-uit. De ploeg van Bandovic gaat als underdog het tweeluik in, maar is vastberaden om het Europese avontuur langer te laten duren dan vorig seizoen. Toen werd het in de tweede voorronde van de Conference League (de eerste voorronde die Vojvodina moest spelen) al uitgeschakeld door APOEL Nikosia.

Ajax is zoals bekend nog niet begonnen aan het seizoen en zit nog in de voorbereiding. Vrijdag wonnen de Amsterdammers de generale repetitie voor het bezoek van Vojvodina met 1-0 van Olympiakos. Carlos Forbs werd in dat oefenduel de matchwinner.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.