Vojvodina krijgt een zelden vertoonde strafschop tegen in Servië

In Servië heeft zich afgelopen weekend een zeer opmerkelijk strafschopmoment voorgedaan. Bij de wedstrijd tussen voormalig Ajax-opponent Vojvodina en Radnicki Nis leidde een beslissing van scheidsrechter Pavle Ilic tot grote verbazing bij de thuisploeg.

© Screenshot
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Met een tussenstand van 1-1 kregen de bezoekers na een klein uur een strafschop mee. Dat was het gevolg van een vrij opmerkelijk moment. Vojvodina-doelman Dragan Rosic had de bal klaarliggen bij een doeltrap, maar verdediger Seid Korac liet zich uitzakken om de bal uit te nemen. Rosic tikte de bal naar zijn verdediger, die hem vervolgens met de handen klaarlegde op de vijfmeterlijn.

Scheidsrechter Ilic vond dat de doeltrap daarmee al genomen was, waardoor hij een strafschop gaf voor een handsbal. Dat leidde tot grote verbazing en woede bij de thuisploeg. De strafschop werd uiteindelijk binnengeschoten door Vanja Ilic.

Funny penalty in Serbia in a match between Vojvodina and Radnički Niš
byu/notaregularusername insoccer

Het duel eindigde na een spectaculaire slotfase in 3-3. In de laatste drie minuten van de blessuretijd boog Vojvodina een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. In de vijfde minuut van de blessuretijd kwam Radnicki Nis weer op gelijke hoogte.

* Actueel tot en met 30 sep. 2024
{"title":"Boost van de Dag: PSV wint & Beide Teams Scoren!","titleMobile":"Boost van de Dag: PSV wint & Beide Teams Scoren!","odd":"4,75","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:95a9eca2-c775-476a-b460-8313773c9908","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Een speciaal verhoogde odd voor deze Champions League-kraker!","textMobile":"Een speciaal verhoogde odd voor deze Champions League-kraker!"}