Volendam verslaat Den Bosch, Cambuur verrast Sparta

Door een thuiszege op FC Den Bosch is FC Volendam op gelijke hoogte gekomen met nummer twee RKC Waalwijk. Sparta Rotterdam ging in eigen huis onderuit tegen SC Cambuur.

FC Volendam - FC Den Bosch 3-1In het Kras Stadion beleefde FC Volendam een eenvoudige middag tegen FC Den Bosch. Rick Kruys zette de thuisclub in de 28ste minuut op een voorsprong met zijn eerste doelpunt in dienst van de Noord-Hollandse club, die getraind wordt door zijn vader Gert. Na rust liep FC Volendam via treffers van Jack Tuijp en Melvin Platje verder uit, waardoor de overwinning binnen was. Alleen Mohamed El Makrini kon daar nog iets tegenover stellen. Maar zijn aansluitingstreffer in de 81ste minuut kwam te laat om het nog spannend te maken.

Sparta Rotterdam - SC Cambuur 1-3Eigenlijk speelde Sparta al vanaf de zevende minuut een verloren wedstrijd, nadat het met tien man op een 1-0 achterstand was gekomen. Oscar Moens werd met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege een handsbal en zijn vervanger André Krul ging bij de toegekende vrije trap van Oguzhan Türk gigantisch in de fout. In de tweede helft bezorgde Reza Ghoochannejhad de bezoekers met twee treffers kort achter elkaar een 3-0 voorsprong, waarna Joey Godee in de 68ste minuut de eer mocht reden namens Sparta. Foto: VI Images