Volgend Frans hoofdpijndossier voorin richting clash met Oranje

Reacties

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft na de neusblessure van Kylian Mbappé nog meer zorgen gekregen voorin richting het treffen met Nederland: Olivier Giroud ontbrak dinsdag op de training met liesklachten.

Volgend Frans hoofdpijndossier voorin richting clash met Oranje
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

De ervaren aanvaller kwam Mbappé na diens neusblessure laat in het duel met Oostenrijk nog vervangen, maar heeft in de luttele minuten die hij meedeed, een lichte blessure opgelopen. Om die reden sloeg hij – net als Mbappé overigens – de training dinsdag over.

Volgens RMC Sport is het wel een lichte blessure en kan Deschamps hem woensdag weer op de training verwachten. Of hij tegen het Nederlands elftal weer volledig inzetbaar is voor Frankrijk, is nog niet te voorspellen. Ook als Giroud én Mbappé niet inzetbaar zijn, heeft Deschamps met onder anderen Randal Kolo Muani, Marcus Thuram of zelfs Antoine Griezmann nog voldoende andere smaken in de punt van de voorhoede.

Mbappé wordt door L’Équipe in elk geval helemaal niet verwacht tegen het Nederlands elftal. De Fransen willen geen enkel risico nemen met hun aanvoerder, die in het duel met Oostenrijk een gebroken neus opliep. De verwachting is zelfs dat hij in de groepsfase helemaal niet meer zal spelen, maar Oranje hoeft normaliter in elk geval geen rekening met hem te horen vrijdagavond.

Spelersprofiel

O. Giroud


Geboortedatum:
30 september 1986
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Chambéry
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
91 kg
Huidige club:
Los Angeles
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.