'Volgende klap Bordeaux: 90 procent van het personeel ontslagen'

Reacties

Als gevolg van het financiële herstelplan staat Bordeaux naar verluidt op het punt om negentig procent van het personeel te ontslaan. Volgens Franse media heeft de noodlijdende club naar liefst 97 werknemers hun ontslagbrief toegestuurd.

'Volgende klap Bordeaux: 90 procent van het personeel ontslagen'
© Pro Shots

Bordeaux werd eerder dit jaar failliet verklaard. De zesvoudig kampioen van Frankrijk maakte een doorstart op het vierde niveau, maar heeft ook daar moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. In het juridisch herstelproces heeft Bordeaux een werkgelegenheidsbeschermingsplan op moeten stellen. De volgende stap in dat plan, is om het personeelsbestand aan te passen aan de financiële kaders van een doorsnee vierdedivisieclub.

Volgens RMC Sport en het lokale medium France Bleu Gironde staat de club op het punt om de hele bedrijfsvoering op zijn kop te gooien. Naar 97 werknemers is hun ontslagbrief gestuurd. Dat is ruim negentig procent van het hele personeelsbestand (spelers en staf niet meegerekend). In totaal blijven er slechts tien werknemers over.

Bordeaux gaat met een geheel nieuw organigram werken, waarin het creatief moet zijn met de invulling van de functies. Er komt een algemeen directeur, een financieel directeur, een administratief directeur, een team van drie voor de marketing, ticketing en communicatie, een stadionmanager, een securitymanager, een eventmanager en een steward.

Bordeaux staat momenteel veertiende van de zestien clubs, met één of twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrenten.

Gespeeld Punten Doelsaldo
1. Saint-Malo 7 17 +8
2. Saint-Pryve Saint-Hilaire FC 7 16 +9
3. Blois 7 12 +6
4. Olympique Saumur FC 7 11 +1
5. Dinan-Léhon FC 7 10 0
6. Avranches 7 9 0
7. Bourges Foot 18 7 0 +1
8. Les Herbiers 7 9 +1
9. Strade Briochin 7 8 -3
10. La Roche Vendée Football 7 8 0
11. Stade Poitevin FC 7 8 -1
12. Voltigeurs de Châteaubriant 7 7 -1
13. Saint-Colomban Sportive Locminé 6 7 -1
14. Bordeaux 5 6 0
15. Granville 7 4 -8
16. Le Poiré-sur-Vie Vendée football 6 3 -12
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.