Volgende stap in Vitesse-crowdfunding: een benefietwedstrijd

Reacties

De Vitesse Legends spelen op dinsdag 14 mei een benefietwedstrijd tegen FC De Rebellen, een verzameling ex-profs. De opbrengst zal gebruikt worden om bij te dragen aan de crowdfunding waarmee de Arnhemse club momenteel probeert het hoofd boven water te houden.

Volgende stap in Vitesse-crowdfunding: een benefietwedstrijd
© Pro Shots

De datum van 14 mei is niet zomaar gekozen, dat is immers de datum waarop de Arnhemse club in 1892 het levenslicht zag. De wedstrijd wordt op Papendal gespeeld en is toegankelijk voor publiek: kaarten zijn te koop voor het al even symbolische bedrag van €18,92. Na afloop worden de shirts geveild en kan er worden nagepraat in de kantine van Papendal.

FC De Rebellen komt met een sterke ploeg naar Arnhem: onder anderen Gertjan Verbeek, Paul Bosvelt, Ricky van den Bergh, Anco Jansen, Diego Biseswar en geboren Arnhemmer Andy van der Meijde zullen voor de gelegenheid hun voetbalschoenen nog eens uit het vet halen. Voor de Vitesse Legends gaan bijvoorbeeld Glenn Helder, Paul Verhaegh, Ruud Knol, huidig hoofdtrainer Edward Sturing, Nicky Hofs, Tim Cornelisse en Theo Janssen zich twee keer 35 minuten in het zweet werken.

De inzameling van Vitesse is een doorslaand succes en heeft inmiddels al meer dan anderhalf miljoen euro opgeleverd. Hoe indrukwekkend ook: dat bedrag is bij lange na niet genoeg om alle putten te dempen en het voortbestaan van Vitesse als bvo staat nog altijd serieus op het spel.

Op VI PRO lees je de laatste stand van zaken bij Vitesse:

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.