'Volgende topaanwinst voor Ten Hag in aantocht'

Reacties

Leny Yoro is op weg naar Manchester United, melden The Guardian en The Athletic. De achttienjarige verdediger van Lille moet de tweede topaankoop voor Erik ten Hag worden.

'Volgende topaanwinst voor Ten Hag in aantocht'
© Pro Shots

Manchester United zou een akkoord hebben bereikt met Lille over een transfer, voor een bedrag van 62 miljoen euro. Volgens The Guardian bestaat die transfersom uit een vast bedrag van 50 miljoen en 12 miljoen aan mogelijke bonussen. De Fransman vliegt deze woensdag naar Engeland om een medische keuring te ondergaan en tot een persoonlijk akkoord te komen met Man Utd, meldt The Athletic.

Zo tonenThe Red Devils zich slagvaardig. Yoro stond ook in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Liverpool. Zelf zou hij het liefst hebben gewacht op Real Madrid, maar dat heeft niet laten blijken eenzelfde bedrag als Man Utd te willen betalen. De Fransman is gewild omdat hij al op zeer jonge leeftijd indruk maakte als centrale verdediger in de top van de Ligue 1, nadat hij op zijn zestiende zijn debuut had gemaakt voor Lille.

Als alles meezit, kan Ten Hag zijn tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen verwelkomen. Nadat de manager zijn contract had verlengd, kwam Joshua Zirkzee voor ruim veertig miljoen euro over van Bologna.

De aanstaande komst van Yoro betekent niet dat Matthijs de Ligt vergeten is, melden eerdergenoemde media. Het liefst haalt Man Utd de Nederlander nog weg bij Bayern München, of oud-PSV'er Jarrad Branthwaite bij Everton. Dan moet de club daar wel de middelen voor hebben, bijvoorbeeld door de verkoop van een centrale verdediger als Harry Maguire of Victor Lindelöf.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.