Voor Balázs Dzsudzsák gloort internationale allure

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Gillette Speler van de Week. Tijdens de derde speelronde was dat Balázs Dzsudzsák. Een portret van de 22-jarige Hongaar.

Voor Balázs Dzsudzsák gloort internationale allure

De wedstrijd PSV-Ajax kreeg een eervolle vermelding voor defensief broddelwerk van beide elftallen en was ook zonder genotsmiddelen hallucinerend tot en met. Vooral met dank aan Dzsudzsák, die zondag over het veld wervelde als wilde hij in zijn eentje de legende van de Magische Magyaren naar de vergetelheid voetballen.

Dzsudzsáks honderdste wedstrijd uit zijn carrière als profvoetballer was de meest extatische die hij beleefde sinds zijn komst in januari 2008 naar Nederland. Solo's, schoten van afstand, passes over vele meters, een wonderschone assist én twee goals; alles lukte op die mooie zomerdag in Eindhoven. <br /> Zo werkt de 22-jarige Dzsudzsák aan een weelderige carrière in dat wat hij al het belangrijkste seizoen van zijn leven heeft genoemd. De snelle technicus wil kampioen worden met PSV en daarna met Hongarije, onder leiding van coach Erwin Koeman, naar het WK in Zuid-Afrika. Na 17 goals en 14 assists in anderhalf jaar Eindhoven en ook nog eens 18 A-interlands voor Hongarije, voelt Dzsudzsák het zelf ook: hij begint een speler van internationale allure te worden.

Niet voor niets nam Adidas Global hem recent als wereldwijd uithangbord onder contract en schaarde de sportartikelenfabrikant hem tussen namen als Lionel Messi, Steven Gerrard en Emmanuel Adebayor. Dzsudzsák is onderweg naar de groten van het hedendaagse voetbal en die uit de Hongaarse geschiedenis.

Voor de bezoekers van VI.nl is Dzsudzsák in elk geval geschikt voor de absolute top (tabel boven). 45 procent ziet nog wel wat verbeterpunten bij de Hongaar, die voor veertien procent al een topper is. Ruim veertig procent ziet minder perspectieven. Bijna een derde van de bezoekers beschouwt de Eredivisie als zijn top. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen