Voormalig Eredivisie-speler Tissoudali maakt mooie transfer

Reacties

Tarik Tissoudali heeft zijn transfer naar PAOK Saloniki afgerond. De voormalig Eredivisie-speler ruilt KAA Gent in voor de kampioen van Griekenland en gaat dus de voorronde van de Champions League in.

Voormalig Eredivisie-speler Tissoudali maakt mooie transfer
© Pro Shots

De inmiddels 31-jarige Tissoudali kwam via de amateurclubs Argon en Sparta Nijkerk in 2014 bij Telstar terecht. Voor die club maakte hij 23 goals in 73 wedstrijden, waarmee hij een transfer naar Le Havre afdwong. Zijn Franse avontuur werd een teleurstelling en Tissoudali werd verhuurd aan SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap, waarna hij transfervrij overstapte naar Beerschot.

Sinds begin 2021 stond Tissoudali onder contract bij Gent, waar hij uitgroeide tot de smaakmaker. De Marokkaanse international, geboren in Amsterdam, kwam tot 56 goals en 23 assists in 135 wedstrijden. Afgelopen Pro League-seizoen maakte hij 0,58 goals per 90 minuten. Slechts zeven spelers deden dat beter. Daarnaast creëerde hij gemiddeld 2,1 kansen per duel.

Volgens Het Laatste Nieuws betaalt PAOK 2,2 miljoen voor Tissoudali exclusief bonussen en gaat hij in Griekenland 1,5 miljoen euro netto per jaar verdienen. Gent moet het zodoende in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, zondag tegen Kortrijk, doen zonder de uitblinker. PAOK speelt woensdag weer. Dan is de return in de voorronde van de Champions League. Het heenduel won PAOK met 3-2 van het Bosnische Borac Banja Luka.

Spelersprofiel

T. Tissoudali


Geboortedatum:
2 april 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Marokko
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
PAOK Saloniki

Zo 28 jul.

Wo 31 jul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.