Voormalig Eredivisionist Younes overtuigt Schalke en tekent contract

Reacties

Amin Younes, ex-speler van Ajax en FC Utrecht, vervolgt zijn carrière in de 2. Bundesliga bij Schalke 04. De aanvaller trainde al enige tijd mee bij Die Königsblauen en liet in die periode een goede indruk achter op de clubleiding.

Voormalig Eredivisionist Younes overtuigt Schalke en tekent contract
© Pro Shots

De dertigjarige Younes zat sinds zijn vertrek bij Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië vorig jaar zomer zonder club en dook in april op bij Schalke 04. De gevallen Duitse grootmacht hoopte de vleugelaanvaller al in te kunnen zetten bij het slot van het seizoen, maar de inschrijftermijn voor transfervrije spelers in de 2. Bundesliga was inmiddels al verstreken.

Nu komt het alsnog tot een officiële samenwerking tussen Schalke 04 en de achtvoudig international van Duitsland, die in de Eredivisie uitkwam voor Ajax en FC Utrecht, bedankt onder anderen Schalke-directeur Marc Wilmots voor het vertrouwen in hem. 'Nu is het aan mij om te presteren en het vertrouwen terug te betalen', zegt Younes op de clubsite van Schalke, vorig seizoen tiende in de 2. Bundesliga.

Wilmots hoopt dat Younes de club weer hogerop kan gaan helpen. 'Amin is een aanvallende artiest met uitstekende technische vaardigheden. Hij heeft de laatste weken laten zien dat hij de absolute wil heeft om fysiek weer op topniveau te komen. Zijn ambitie, aanpassingsvermogen en zijn prestaties hebben indruk op ons gemaakt, dus we willen hem deze kans geven.'

Spelersprofiel

A. Younes


Geboortedatum:
6 augustus 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Düsseldorf
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,68 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Schalke 04
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.