Voormalig Feyenoord-doelwit Rodríguez vindt andere club dan Girona

Reacties

Luciano Rodríguez heeft een nieuwe club gevonden. De Uruguayaanse aanvaller die afgelopen winter dicht bij een transfer naar Feyenoord was, gaat niet bij Girona, maar bij EC Bahia spelen.

Voormalig Feyenoord-doelwit Rodríguez vindt andere club dan Girona
© Pro Shots

Het verhaal van Rodríguez is bekend. De 21-jarige buitenspeler was enkele maanden geleden nog bijna speler van Feyenoord, maar een deal tussen de Rotterdammers en Liverpool Montevideo liep tijdens de laatste dagen van het transferwindow op de klippen. De laatste maanden leek Rodríguez hard op weg naar Girona, maar ook dat is er niet van gekomen. Bahia gaat met hem aan de haal.

Waarom Rodríguez niet de Champions League in gaat met Girona, maar ervoor kiest om voor Bahia - de nummer zeven uit de Braziliaanse competitie - te gaan spelen, valt uit te leggen. Beide clubs maken onderdeel uit van het imperium dat The City Football Group heet. Volgens transferjournalist Fabrizio Romano betaalt de investeringsgroep elf miljoen euro voor zeventig procent van de transferrechten.

Rodríguez begon op 18 februari van dit jaar weer met Liverpool Montevideo aan de Uruguayaanse competitie. In de veertien wedstrijden die hij in actie kwam, maakte hij vijf treffers en gaf geen enkele assist. Ook in de vijf duels die Rodríguez in de Copa Libertadores speelde, wist hij tot twee keer toe te scoren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.