Voormalig Mancunian zit United en Ten Hag dwars op bezoek bij Crystal Palace

Manchester United heeft zich zaterdag stukgebeten op Crystal Palace en doelman Dean Henderson. De voormalig United-keeper was onpasseerbaar voor het elftal van manager Erik ten Hag, bij wie Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee in de basis stonden.

Crystal Palace
0 - 0
Manchester United

Manchester United tankte deze week vertrouwen met een eclatante bekerzege op Barnsley en hoopte het goede gevoel (ook na de uitzege bij Southampton) vast te houden op bezoek bij Crystal Palace. De ploeg van manager Oliver Glasner was vorig seizoen nog met 4-0 te sterk voor het elftal van Ten Hag. Ruim vier maanden later had Crystal Palace niet heel veel in te brengen tegen United.

Ten Hag zag dat zijn elftal de controle had over de wedstrijd op Selhurst Park. Voormalig United-doelman Dean Henderson bleek echter een sta-in-de-weg voor zijn ex-teamgenoten. De keeper redde al vroeg in de wedstrijd op een kopbal van De Ligt uit corner. De grootste kans voor rust was voor Alejandro Garnacho, die op links de voorkeur kreeg boven Marcus Rashford. Uitblinker Henderson tikte een venijnig schot van de zevenvoudig Argentijns international richting de verre hoek knap uit het doel.

Redding Onana
Garnacho was voor rust geregeld een plaag voor de Crystal Palace-defensie en raakte ook nog de lat. De thuisploeg kon nauwelijks potten breken, maar was via Eberechi Eze wel dicht bij de openingsgoal. Andre Onana maakte het schot Eze in kansrijke positie onschadelijk. Het spelbeeld was in de tweede helft niet anders: United was wel dreigend, maar kon met Zirkzee in de punt van de aanval niet tot scoren komen. Henderson redde ook weer knap op een nieuwe harde uithaal van Garnacho.

Bruno Fernandes dacht nog even de score te openen, maar zijn schot met buitenkant voet ging rakelings naast het doel van Henderson. Aan de andere kant redde Onana na ruim een uur uitstekend bij een schot van Eddie Nketiah, waarna hij ook katachtig reageerde op de rebound van Ismaila Sarr. En tot opluchting van Onana schoof Eze ook bij een tweede grote kans de bal naast zijn doel. Ten Hag hoopte met de rentree van Rasmus Højlund alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar Crystal Palace hield The Mancunians in het restant van de wedstrijd in bedwang.