Voorselectie Oranje: Summerville en Van Hecke erbij, geen Memphis

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn eerste voorselectie sinds het einde van het EK bekendgemaakt. In september speelt het Nederlands elftal twee interlands in het kader van de Nations League. De opvallendste namen in het keurkorps zijn Crysencio Summerville en Jan Paul van Hecke.

Voorselectie Oranje: Summerville en Van Hecke erbij, geen Memphis
© Pro Shots

Summerville en Van Hecke maakten nog niet eerder deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Summerville beleefde een geweldig seizoen in het Championship en maakte onlangs de overstap naar West Ham United, Van Hecke is een steunpilaar in de verdediging van Brighton & Hove Albion. Verder springen de namen van Justin Kluivert (Bournemouth) en Kenneth Taylor (Ajax) in het oog.

Memphis Depay, die na zijn vertrek bij Atlético Madrid nog geen nieuwe club heeft gevonden, ontbreekt juist. Wie er ook niet bij is in de voorselectie van Koeman, is Daley Blind. De 108-voudig international kondigde eerder deze week zijn afscheid bij Oranje aan. Blind gaat zich focussen op zijn familie en zijn club Girona, hij kwam voor het laatst in actie tijdens de EK-wedstrijd tegen Roemenië.

Frenkie de Jong is nog altijd niet hersteld van zijn enkelkwetsuur waardoor hij ook al het EK miste. Het is nog onduidelijk wanneer de 27-jarige middenvelder in actie kan komen voor Barcelona. Naast de genoemde namen valt op dat Georginio Wijnaldum en Marten de Roon geen deel uitmaken van de voorselectie. Koeman heeft de routiniers aangegeven voor nieuwe, jonge spelers te kiezen. 

De manschappen van Koeman komen in september bij elkaar voor de start van een nieuwe editie van de Nations League. Nederland bivakkeert nog steeds in Divisie A, in Groep 3 wordt er gespeeld tegen Bosnië en Herzegovina, Duitsland en Hongarije. Bosnië en Herzegovina is de eerste tegenstander van Oranje, op 7 september. Drie dagen later wordt er gespeeld tegen EK-organisator Duitsland. Het gaat om twee thuisduels, eerst in Eindhoven en daarna in Amsterdam.

Za 7 sep.

Di 10 sep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.