Voorspelbare zeges voor Gent en Standard

De Belgische competitie geeft na de eerste speeldag een vertrouwd beeld. Zeven clubs uit de top acht van vorig seizoen wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Zoals AA Gent en Standard Luik zondag deden.

Excelsior Moeskroen-AA Gent 1-4
Gent kwam uit al snel op voorsprong via Christophe Gregoire. Diezelfde speler herstelde de marge nadat Adnan Custovic uit een strafschop gelijk had gemaakt. In het laatste kwart nam Gent verder afstand. Marcin Zewlakow en Gil Vermouth leidden de gasten in veilige haven.

SV Zulte Waregem-Standard Luik 1-4
Standard keek tegen Zulte even tegen een achterstand aan. Maar drie minuten nadat Nikica Jelavic de score had geopend, zorgde Marouane Fellaini voor de 1-1. Binnen een kwartier besliste Standard vervolgens de wedstrijd. Oguchi Onyewu en Igor De Camargo brachten de score op 1-3, waarna Axel Witsel het kwartet vlak voor tijd completeerde.