Vooruitblik Jupiler League: 'Zwolle extreem goed'

Dit weekend wordt de 21ste speelronde in de Jupiler League gespeeld. Voetbal International blikt alvast vooruit op de duels van vrijdag en zondag.

Vooruitblik Jupiler League: 'Zwolle extreem goed'

BV Veendam-FC Zwolle

Koploper FC Zwolle heeft de, in ieder geval op papier, zware uitwedstrijd bij BV Veendam op het programma staan. De verrassende nummer vijf van de Jupiler League heeft twaalf van haar laatste dertien duels niet verloren en wil het de koploper ook moeilijk maken. Trainer Joop Gall is vol vertrouwen.

'We speelden maandag gelijk tegen FC Volendam, maar die hadden we ruim kunnen winnen. FC Zwolle doet het extreem goed, maar treft in Veendam een ploeg in vorm. Het is aan ons om de concurrentie weer terug te brengen in de titelstrijd.'

De trainer is vooral benieuwd naar de omstandigheden aan de Langeleegte. 'Er is een temperatuur rond -6 á -8 graden Celsius voorspeld. Of dat in ons voordeel is? Het benadert misschien eerder het kunstgras waar FC Zwolle meestal op speelt. Het is aan ons om met evenveel passie en spelvreugde te spelen als in de laatste weken. Dan is er van alles mogelijk.'

Bij de thuisploeg ontbreekt alleen aanvaller René Wessels die donderdag een kijkoperatie onderging aan zijn rechterknie.

RKC Waalwijk-FC Den Bosch

De Brabantse derby in Waalwijk kan de week van nummer twee RKC Waalwijk nog mooier maken. Eerder deze week wisten de Brabanders door te dringen tot de halve finale van het bekertoernooi door Noordwijk te verslaan. Nu komt subtopper FC Den Bosch op bezoek.

De ploeg die deze week haar topscorer John Verhoek naar het Franse Stade Rennes zag vertrekken, wist al vijf duels niet meer te winnen. Van de laatste vijf duels werden er maar liefst vier gelijkgespeeld. Dat zou weleens een voorbode kunnen zijn voor het duel met RKC Waalwijk: de laatste vier ontmoetingen tussen beide Brabantse ploegen eindigden onbeslist.

Telstar- FC Volendam

Periodewinnaar FC Volendam maakt zich zondag op voor de derby tegen Telstar. In Volendam was er volgens trainer Gert Kruys weinig reden tot een feestje.

'Het was een vreemde avond maandag. Wij speelden een wedstrijd voor de derde periode in Veendam, terwijl in Rotterdam AGOVV de tweede periode probeerde te veroveren. Uiteindelijk hebben we het feestje met tien fanatieke supporters kunnen vieren. Toen we terugkwamen bij het stadion lag iedereen al in bed. Eigenlijk kon dit niet. Als er om prijzen gestreden wordt, dan moet je clubs tegelijk laten spelen. Dan moet je voor een vol huis spelen. Als ze de Jupiler League serieus nemen, dan moet het in de toekomst anders.'

Voor het duel met Telstar mist de trainer in ieder geval doelman Robbin Ruiter en Barry Opdam. Olaf Lindenbergh is nog een twijfelgeval. Zijn eigen zoon Rick, gehuurd van het Zweedse Malmö, maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie. 'Het duel met Telstar is een echte derby. Dat zijn altijd moeilijke wedstrijden. We zullen alles moeten geven zondag', besluit de trainer.

De overige duels, vrijdag:AGOVV Apeldoorn – SC CambuurSparta Rotterdam-RBC RoosendaalFortuna Sittard-FC EindhovenHelmond Sport-FC DordrechtGo Ahead Eagles-Almere City FC Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's