Voorzitter Kosovaarse voetbalbond zegt in contact te zijn met Ajacied Ramaj

Reacties

De voorzitter van de Kosovaarse voetbalbond (FFK) Agim Ademi zegt met Ajax-doelman Diant Ramaj in gesprek te zijn over een interlandloopbaan voor Kosovo. Ramaj keepte jeugdinterlands voor Duitsland, maar Ademi verwacht dat hij spoedig de overstap maakt.

Voorzitter Kosovaarse voetbalbond zegt in contact te zijn met Ajacied Ramaj
© Pro Shots

Ramaj is geboren en opgegroeid in Duitsland, maar heeft ook Kosovaarse roots. De doelman heeft een vader en moeder uit Kosovo, die vanwege de oorlog naar Duitsland zijn gevlucht. In 2020 keepte hij voor het laatst wedstrijden voor Duitsland Onder-19, het eerste elftal haalde hij nooit.

Daarom hoopt de FFK dat Ramaj voortaan wil uitkomen voor de nationale ploeg van Kosovo. 'We hebben contact, ook met zijn vader', liet Ademi weten tijdens een liveshow van het Kosovaarse ATV. 'We zijn heel erg geïnteresseerd in Diant. Ik denk dat we hem binnenkort voor Kosovo zien spelen.'

Het is niet duidelijk of Ramaj daar daadwerkelijk voor openstaat. De 22-jarige doelman keepte afgelopen seizoen 31 duels in het eerste van Ajax en groeide uit tot eerste doelman. Ajax nam hem een jaar geleden voor vijf miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. In de jeugd speelde hij voor onder meer VfB Stuttgart en FC Heidenheim.

Spelersprofiel

D. Ramaj


Geboortedatum:
19 september 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Stuttgart
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.