Vormer vindt anderhalve maand na afscheid nieuwe baan in voetballerij

Reacties

Ruud Vormer gaat aan de slag als analyticus tijdens wedstrijden in de Belgische competitie. Dit heeft uitzendgerechtigde DAZN vrijdag bekendgemaakt. Vormer stopte onlangs als voetballer.

Vormer vindt anderhalve maand na afscheid nieuwe baan in voetballerij
© Pro Shots

De Nederlandse middenvelder trok in 2014 van Feyenoord naar Club Brugge en was tien jaar lang een gewaardeerde kracht in België. Hij sloot zijn carrière af bij SV Zulte Waregem, met bijna driehonderd wedstrijden in de Jupiler Pro League achter zijn naam. In 2017 werd de oud-speler van onder andere AZ, Roda JC en Feyenoord verkozen tot Speler van het Jaar in België.

Anderhalve maand na zijn pensioen keert Vormer alweer terug in de voetballerij, als analyticus tijdens Belgische competitiewedstrijden. De Pro League is inmiddels weer twee wedstrijden onderweg, Vormer begint in september aan zijn nieuwe baan.

'Analytici zijn de peper en het zout bij een voetbalwedstrijd. Zij moeten de kijker niet alleen nieuwe inzichten in een wedstrijd kunnen geven, zij moeten ook de discussies aan de toog helpen voeden. Hein (Vanhaezebrouck, red.) en Ruud beantwoorden perfect aan dit profiel: klare kijk, scherpe tong en altijd met een onvoorwaardelijke liefde en passie voor het spelletje', verklaart DAZN via directeur Jan Mosselmans het aanstellen van Vormer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.