Vreugde-explosie in blessuretijd: Willem II terug naar de Eredivisie

Reacties

Willem II keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug naar de Eredivisie. De ploeg van Peter Maes speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Dordrecht en laat de Keuken Kampioen Divisie achter zich.

Vreugde-explosie in blessuretijd: Willem II terug naar de Eredivisie
© Pro Shots
FC Dordrecht
FC Dordrecht
1 - 1
Willem II
Willem II

Willem II staat al maandenlang bovenaan op het tweede niveau van Nederland en wist vrijdag dat het aan een punt tegen Dordrecht voldoende had om promotie op eigen kracht te bewerkstelligen. De bezoekers begonnen voortvarend aan het duel aan De Krommedijk en kregen de eerste kansen via spits Jeredy Hilterman. Bij zijn eerste poging schoot hij de bal lek.

© Pro Shots

Voor Willem II leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na ruim 27 minuten kwam het uit het niets toch op achterstand. Via een laag genomen corner kwam de bal bij Shiloh 't Zand, die met een geplaatst schot vanuit de tweede lijn voor de 1-0 zorgde. Willem II was even van slag en Joshua Smits voorkwam even hierna dat de razendsnelle Dylan Mbayo er direct 2-0 van maakte.

Na deze moeizame fase nam Willem II de regie over de wedstrijd terug. Tot serieuze kansen leidde dat in het laatste kwartier van de eerste helft niet. Willem II ging daardoor met een achterstand rusten en hervatte na de onderbreking zijn jacht op de gelijkmaker.

Gemiste kansen Hilterman
Hilterman had na vier minuten de 1-1 voor het binnen tikken. Net op het moment dat hij wilde schieten greep Ruben Kluivert echter nog in. Direct daarna volgde een volgende kans voor Hilterman, die nu recht op Luca Plogmann schoot. Aan de overkant schoot Korede Osundina namens de thuisploeg op de paal.

Zo gebeurde er van alles in Dordrecht, waar Willem II ruim een kwartier voor tijd een penalty kreeg, na een overtreding op Rob Nizet. Topscorer Hilterman nam zijn verantwoordelijkheid, maar zag zijn harde (doch matige) inzet gekeerd worden door Plogmann. Tien minuten daarna liet Raffael Behounek een enorme kans uit een rebound onbenut.

Willem II probeerde van alles, maar leek niet te gaan scoren. Tot in blessuretijd, toen Michael de Leeuw de 1-1 binnen kopte. Daardoor heeft Willem II promotie op eigen kracht afgedwongen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
38
23
10
5
77-35
+42
79
2
FC Groningen
38
22
9
7
71-30
+41
75
3
Roda JC Kerkrade
38
21
12
5
69-34
+35
75
4
FC Dordrecht
38
18
15
5
74-51
+23
69
5
ADO Den Haag
38
17
12
9
72-50
+22
63
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.