Vrije trap Martens hoogtepunt bij oefenzege Oranje Leeuwinnen op Oostenrijk

De Oranje Leeuwinnen hebben revanche genomen op Oostenrijk. Een vrije trap van Lieke Martens vormde dinsdag het hoogtepunt tijdens het tweede oefenduel met de Oostenrijkse vrouwen in vijf dagen tijd (0-4).

Oostenrijk
Oostenrijk
0 - 4

De Oranje Leeuwinnen speelden vrijdag ook al tegen Oostenrijk. Op Malta zette Martens Nederland toen nog op voorsprong, maar door twee late doelpunten ging Oostenrijk er met de zege vandoor. Dat lieten de Oranje Leeuwinnen zich niet nog eens gebeuren. Lineth Beerensteyn zorgde binnen het kwartier voor de voorsprong. Martens verdubbelde die nog voor rust met een fijne vrije trap (0-2).

In het laatste kwart liep Nederland weg bij Oostenrijk en opnieuw vertolkte Beerensteyn de hoofdrol. De aanvaller van Juventus startte in de basis in plaats van Fenna Kalma, die om een nog onbekende reden ontbrak, en liet zich nadrukkelijk gelden. Beerensteyn zorgde zelf voor de derde Nederlandse treffer en was bij de vierde aangever. Esmee Brugts rondde af (0-4).

Beide oefenduels met Oostenrijk gelden als voorbereiding op het het WK aanstaande zomer. Op het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland is Nederland in de poulefase gekoppeld aan de Verenigde Staten, Vietnam en de winnaar van een play-offtoernooi met Portugal, Kameroen en Thailand.