Vrouwen van FC Twente kunnen CL-ticket na klinkende zege ruiken

Reacties

FC Twente Vrouwen kan een ticket voor de UEFA Women's Champions League ruiken. De Tukkers wonnen woensdagmiddag overtuigend de heenwedstrijd van de play-offs. In Kroatië werd ZNK Osijek opgerold.

Vrouwen van FC Twente kunnen CL-ticket na klinkende zege ruiken
© Pro Shots
Osijek
Osijek
1 - 4
FC Twente
FC Twente

De mannen moesten het onderspit delven tegen Red Bull Salzburg, waarna de vrouwentak van FC Twente de laatste mogelijkheid kreeg om als club tóch het Europese hoofdpodium van het clubvoetbal te bereiken. Osijek bleek in ieder geval in de heenwedstrijd geen partij. De Kroatische vrouwen lieten zich overdonderen door FC Twente, tot grote tevredenheid van trainer Joran Pot.

Ella Peddemors opende al na vijf minuten de score. Na een klein half uur kwam Osijek op gelijke hoogte, maar daarna stelde FC Twente orde op zaken. Alieke Tuin en Nikée van Dijk maakten er 1-3 van. Even later zette Amanda Andradóttir de kers op de taart (1-4), waardoor FC Twente in de eigen Grolsch Veste het Champions League-ticket volgende week kan veiligstellen.

Overigens werd Ajax Vrouwen al uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi. De Amsterdammers zijn er dus niet bij in het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.