VS ziet in Klopp droomkandidaat voor bondscoachschap

Reacties

Jürgen Klopp is de droomkandidaat van de Verenigde Staten om de nieuwe bondscoach te worden, zo weet The Independent. De eerste contacten zouden al zijn gelegd.

VS ziet in Klopp droomkandidaat voor bondscoachschap
© Pro Shots

Na een teleurstellend verlopen Copa América nam de Verenigde Staten afscheid van Gregg Berhalter. De VS verloor van Uruguay en Panama en kwam niet door de groepsfase heen. In 2026 organiseert het land het WK samen met Mexico en Canada.

Klopp (57) nam onlangs na negen seizoenen afscheid als trainer van Liverpool. De Duitser gaf een halfjaar geleden aan rust nodig te hebben en zelfs te denken aan het einde van zijn trainersloopbaan.

Ondertussen draaien de Amerikaanse media overuren met berichten waarom Klopp de ideale man zou zijn. 'De bond zou zijn zorgplicht niet nakomen als ze hem niet zouden bellen om te kijken of er een kans was', aldus CBS Sports. Met Christian Pulisic zou Klopp in ieder geval al één oud-bekende (van Borussia Dortmund) in de selectie hebben.

Oud-doelman Tim Howard zou alles uit de kast trekken om Klopp binnen te halen, zo zegt hij bij The Daily Mail. 'Als ik de leiding had, zou ik naar Spanje vliegen en Jürgen Klopp een bezoekje brengen. Ik denk dat ik hem zou kunnen overtuigen om de baan bij de Amerikaanse bond aan te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.