VVV loopt weer iets uit, TOP op weg naar periodetitel

VVV-Venlo is weer iets uitgelopen op de achtervolgers na de 2-0 zege op Helmond Sport. TOP Oss verloor, maar heeft door het gelijkspel van zowel RKC Waalwijk en SC Cambuur-Leeuwarden alleen nog wat te duchten van FC Emmen. De Drenten spelen zaterdag thuis tegen BV Veendam.

VVV-Venlo-Helmond Sport 2-0Koploper VVV-Venlo kende weinig problemen met Helmond Sport. Na een half uur spelen kopte Ken Leemans een hoekschop binnen. Helmond Sport-goalie verkeek zich lelijk op de stuit vlak voor hem. Tien minuten later volleerde Leon Kantelberg fraai een voorzet van Ruben Schaken binnen voor de 2-0. De ploeg van Jan van Dijk staat na de winst nu negen punten voor op RKC Waalwijk.

FC Eindhoven-RKC Waalwijk 1-1RKC Waalwijk liet in Eindhoven de kans liggen de vijfde periodetitel te winnen. Na een half uur zag het er goed uit toen Ferne Snoyl met een lage schuiver van ver voor de 1-0 tekende. Tim Nelemans zorgde echter voor de gelijkmaker na een goede assist van Sjors Paridaans.

Telstar-SC Cambuur-Leeuwarden 1-1SC Cambuur-Leeuwarden liet punten liggen in het duel met Telstar. Raymond Fafiani schoot slap in, maar de Friese goalie Peter van der Vlag zat er compleet naast. Rudy Jansen tekende met een lage schuiver voor de gelijkmaker na een half uur spelen.

FC Dordrecht-Excelsior 0-1De vlak voor rust ingevallen Ryan Koolwijk werd kort na de pauze goed gelanceerd door Robert Braber en schoot via FC Dordrecht-goalie Tristan Peersman de openingstreffer binnen.De thuisploeg slaagde er daarna niet meer in om de in de voorselectie van Nederland B zittende Erwin Mulder te passeren.

MVV-Haarlem 3-0MVV won met opvallend gemak van Haarlem. Ole Tobiasen was zes minuten voor rust alert bij een vrije trap. Tom Daemen maakte goed gebruik van voorbereidend werk van Alexandre Bryssinck voor de 2-0. Gunter Thiebaut kon de 3-0 eindstand op het scorebord schieten na een slim overstapje van Bülent Akin.

FC Zwolle-FC Omniworld 3-1FC Zwolle pakte na twee nederlagen weer de volle winst. Tegen hekkensluiter FC Omniworld verraste Hugo Bargas na een half uur goalie Mark Zegers met een hard schot. Sander Duits tekende na rust voor de gelijkmaker met een vrije trap van ver. Etiënne Reijnen en Eric Botteghin zorgden met hun treffers in de slotfase voor de overwinning van de thuisploeg. Milos Malenovic van FC Omniworld zag rood na een grove tackle.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 1-0Een strafschop tien minuten voor tijd besliste het duel. Adnan Barakat benutte het buitenkansje nadat Diangi Matusiwa gevloerd was binnen het strafschopgebied na een solo. Voor het vijfde duel op rij slaagde Go Ahead Eagles er niet in te winnen. RBC Roosendaal-TOP Oss 3-2TOP Oss begon de jacht op de vijfde periodetitel uitstekend. Erik Quekel schatte de steekpass van Roel van de Sande en opende de score na vier minuten. De gelijkmaker viel al vijf minuten later toen Sjoerd Ars vrij kon inkoppen. Op slag van rust schoot Melvin de Leeuw via een vrije trap RBC op voorsprong. De tweede helft begon TOP wederom met een snel doelpunt. Quekel maakte zijn tweede via een strafschop. In de laatste minuut ging het toch mis voor TOP Oss. Van de Sande trok Ars in het strafschopgebied neer. De aanvoerder van RBC benutte zelf de toegekende strafschop voor 3-2. Door het gelijkspel van zowel RKC Waalwijk als SC Cambuur-Leeuwarden kan alleen FC Emmen TOP Oss nog van een periodetitel afhouden.

AGOVV Apeldoorn-Fortuna Sittard 1-0Jeremy Bokila werd matchwinner voor AGOVV Apeldoorn. De spits schoot goed binnen na uitstekend voorbereidend werk van Henk Baum.