Waarom Farioli eerder aanvallers dan verdedigers rouleert

Reacties

Francesco Farioli heeft alle vertrouwen in de spelers die donderdagavond namens Ajax op het veld staan tegen Slavia Praag. De Italiaan haalde een voorbeeld aan rondom Kristian Hlynsson en vertelde daarnaast waarom hij eerder in de aanval en op het middenveld rouleert dan achterin.

Waarom Farioli eerder aanvallers dan verdedigers rouleert
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 1
Ajax
Ajax

Mede door het wegvallen van Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Bertrand Traoré was Farioli noodgedwongen om andere spelers op te stellen. Onder meer Kristian Hlynsson, die afgelopen maandag nog met Jong Ajax speelde, krijgt de kans in Praag. Die had de IJslandse middenvelder zondag in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk ook bijna gekregen.

'De spelers zijn er klaar voor en in het voetbal komen er kansen voor iedereen', begon Farioli, die vervolgens een voorbeeld rondom Hlynsson in Waalwijk aanhaalde. 'Met nog twintig minuten te spelen wilde ik Hlynsson brengen, maar toen scoorden we. Ik moest hem toen teleurstellen en niet hem, maar Henderson brengen. Vanavond is het zijn moment, vanaf het begin. We hebben vertrouwen in de spelers die nu de kans krijgen.'

Door de blessures in Amsterdam kan je donderdagavond niet echt spreken van rouleren, maar dat deed Farioli in Waalwijk nog wel. De roulatie zat hem vooral in de aanval en op het middenveld, terwijl het blok van de laatste vijf man ook in Praag weer hetzelfde is als in de afgelopen wedstrijden hiervoor.

'Het is een mix van factoren', gaat Farioli in op zijn manier van rouleren. 'De aanvallers zijn de spelers die de grootste energieke output leveren. Het vraagt meer van ze in de manier van hoe wij willen spelen. We hebben verse krachten nodig voorin, daarom meer voorin dan achterin.'

Slavia zonder flink wat basisspelers
Gezien de belangrijke derby die Slavia komende zondag tegen stadsgenoot Sparta Praag speelt, kiest trainer Jindřich Trpišovský voor een vijftal andere namen dan dat hij normaal gesproken doet. Dat is voor Farioli in ieder geval geen reden om een andere tactiek te hanteren. 'Vandaag hebben ze meerdere wijzigingen aangebracht in de basiself, maar de karakteristieken waarmee die vervangers spelen zijn individueel gezien hetzelfde als dat bij die andere spelers het geval is', besluit hij.

Om 18.45 uur trhebben Slavia Praag en Ajax de bal laten rollen. Volg alle ontwikkelingen in onze VI LIVE.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.