Waarom Priske niet bang is na de 5-0 oefennederlaag tegen Benfica

Reacties

Feyenoord ging in de voorbereiding van dit seizoen met 5-0 onderuit tegen Benfica, toch heeft trainer Brian Priske hoop op een goed resultaat in de ontmoeting tussen beide clubs in de hoofdfase van de Champions League woensdagavond. 

Waarom Priske niet bang is na de 5-0 oefennederlaag tegen Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
Wo 23 okt.
21:00
Feyenoord
Feyenoord

Stond destijds Roger Schmidt aan het roer bij de huidige nummer drie van Portugal, zwaait Bruno Lage momenteel scepter bij Benfica. Maar er zijn meer veranderingen, zei Priske in de voorbeschouwende persconferentie. 'In de oefenwedstrijden stonden van onze huidige basiself alleen Dávid Hancko en Igor Paixão in de basis', noemde de coach een van de redenen waarom hij ditmaal een beter resultaat verwacht. Zo stonden eind juli Anis Hadj Moussa, Marcos López en Neraysho Kasanwirjo aan de aftrap bij Feyenoord.

Bovendien waren er destijds volop transferperikelen bij de Rotterdammers, rondom bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida. 'En er was een aantal spelers net teruggekeerd van de nationale ploeg', doelde Priske op de EK-gangers. 'De laatste tijd zie je hoe ons elftal moet staan. Er is duidelijkheid. Hopelijk kunnen we Benfica pijn doen met onze aanvallende snelheid. Ook onze middenvelders zijn in goede vorm. Ik heb er vertrouwen in dat we ons mannetje kunnen staan.' 

De Rotterdammers steken bovendien momenteel in een goede fase, erkende Priske. 'Ja, we zitten in een goede periode, een goede flow. Vooral tactisch', vond de oefenmeester. Maar met vier zeges in de laatste vijf officiële wedstrijden is nog niet alles naar zijn tevredenheid. 'We hebben nog een lange weg te gaan en moeten nog veel verbeteren. Zowel verdedigend als aanvallend.'

Als positief voorbeeld lichtte de coach het fraaie overstapje van Antoni Milambo uit van dit weekend tegen Go Ahead Eagles. 'Omdat Ayase Ueda een betere kans had. Dat is voor mij een prachtig voorbeeld van hoe dit team zich heeft ontwikkeld', aldus de Deen. 

Feyenoords fitheid

Gernot Trauner en Hugo Bueno zijn woensdagavond gewoon beschikbaar bij Feyenoord. Het duo komt terug van blessureleed en maakte dit weekend in Deventer al veel minuten, maar Priske kan over beide spelers beschikken in Lissabon. Trauner had in het verleden weleens problemen met meerdere wedstrijden in één week, maar dat is volgens Priske momenteel geen issue. Gjivai Zechiël en Chris-Kévin Nadje zijn nog niet beschikbaar, maar de Deense coach verwacht de beide middenvelders dit weekend tegen FC Utrecht weer terug. Een paar dagen later wacht de uitgestelde ontmoeting met Ajax.
UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
19
Lille
2
1
0
1
1-2
-1
3
20
PSG
2
1
0
1
1-2
-1
3
21
Celtic
2
1
0
1
6-8
-2
3
22
Feyenoord
2
1
0
1
3-6
-3
3
23
Atlético Madrid
2
1
0
1
2-5
-3
3
24
Club Brugge
3
1
0
2
2-6
-4
3
25
PSV
2
0
1
1
2-4
-2
1
* Actueel tot en met 22 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Priske
Meer over Priske
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.