'Wanbetalend Lyon in de problemen rond transfer Ajax-flop Mikautadze'

Reacties

FC Metz heeft contact opgenomen met de juridische commissie van de Ligue 1 om hulp te vragen in een transferzaak met Olympique Lyon. De club heeft volgens Franse media niet voldaan aan zijn eerste betalingsverplichting voor de transfer van voormalig Ajacied Georges Mikautadze.

'Wanbetalend Lyon in de problemen rond transfer Ajax-flop Mikautadze'
© Pro Shots

L'Équipe heeft details van de deal, waarvan een deel al door Lyon zelf naar buiten is gebracht. In het persbericht noemde de nieuwe werkgever van Mikautadze namelijk voor welk bedrag de Georgiër is overgenomen van Metz. Het gaat om een transfersom van 18,5 miljoen euro, met 4,5 miljoen aan eventueel te betalen bonussen.

Mikautadze kon de verwachtingen in Nederland niet waarmaken, maar kwam in Frankrijk wel tot bloei

Van dat transferbedrag had Lyon op 1 augustus een groot deel moeten overmaken, volgens de Franse krant zo'n acht miljoen euro. Metz ontving op die datum niets, pas tien dagen later werd er geld overgemaakt vanuit Lyon. Dat ging echter om een bedrag van drie miljoen euro, vijf miljoen minder dan de afspraak was.

Lyon-eigenaar John Textor gooit het schenden van de afspraak met Metz op de lage inkomsten uit tv-gelden en vraagt om geduld. Metz heeft echter de stap naar de competitieorganisator gezet om zijn gelijk te halen en de zaak op te lossen. Lyon start komende zondag aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1, het is onduidelijk of deze transferzaak gevolgen heeft voor de inzetbaarheid van Mikautadze.

Rennes
Rennes
3 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.