Waterreus tot winterstop bij AZ in het doel

Ronald Waterreus tekent maandag een contract bij AZ. De 36-jarige doelman blijft in principe tot de winterstop bij de Alkmaarse club, die verlegen zit om een ervaren keeper door blessures van Joey Didulica en Khalid Sinouh.

Waterreus tot winterstop bij AZ in het doel

Waterreus en AZ zijn het officieel eens over een contract tot en met 30 juni 2007, maar beide partijen hebben afgesproken dat ze in de winterstop weer uit elkaar gaan. De voormalige international wil in 2007 aan de slag in de Amerikaanse profcompetitie Major League Soccer.

Waarschijnlijk staat Waterreus komende zondag al in het doel van AZ, dat dan op bezoek moet bij Ajax. Het is dan tevens een jubileumduel voor de goalie, die dan zijn vierhonderdste wedstrijd keept.

AZ trekt Waterreus aan omdat coach Louis van Gaal de komende weken niet kon rekenen op Didulica en Sinouh en zo alleen de twintigjarige derde doelman Job Bulters tot zijn beschikking had. 'We kunnen als club geen enkel risico nemen', legde technisch directeur Marcel Brands afgelopen weekeinde al uit waarom AZ achter Waterreus aanzat. 'Puntenverlies in de komende fase kan fataal zijn.' Tot de winterstop speelt AZ nog vijf competitieduels en een duel in de UEFA Cup.

Van Gaal ziet het wel zitten in de oud-keeper van PSV. 'Hij is vrij, fit, heeft getraind en past bij een club als AZ. Hij is bovendien heel goed met zijn voeten en heeft ervaring', legde Van Gaal uit in De Telegraaf. 'Verder behouden onze eigen keepers perspectief, want als hij komt, gaat hij in de winterstop naar Amerika.'

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ