'We waren in beide duels duidelijk de betere ploeg'

AEK Larnaca zorgde voor een stunt door de groepsfase van de Europa League te bereiken ten koste van Rosenborg BK. Gregoor van Dijk schoot twee strafschoppen binnen tijdens de 2-1 zege. zijn ploeggenoten Tim de Cler en Kevin Hofland (foto) stonden ook allebei in de basis bij de door Ton Caanen getrainde ploeg en constateerden een verdiende overwinning voor de club uit Cyprus.

'De stad staat nu volledig op zijn kop', reageerde Hofland na de wedstrijd op de website van Sport-Promotion. 'Dit gaat een dolkomische avond worden. Voor de fans, maar ook voor de spelers en de leiding. We gaan met z'n allen iets unieks vieren. De groepsfase van de Europa League! Wie had dat kunnen bedenken?'

'En het is volkomen verdiend', oordeelde De Cler. 'Zeker de eerste helft hebben we Rosenborg bij vlagen zoek gespeeld. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong, maar we hadden er zeker drie meer in kunnen schieten. In de tweede helft maakten we er via onze tweede strafschop 2-0 van en leek het gebeurd. Maar het werd toch nog spannend aan het end.'

'We gingen slordiger spelen, misschien dachten sommigen dát we er al waren. Rosenborg kwam terug tot 2-1 (67ste minuut, red.), toen moesten we nog even de tanden erin zetten.'

En dat lukte ook volgens Hofland. 'Echte kansen hebben ze daarna niet meer gehad. Maar de laatste twintig minuten was het toch even billen knijpen. Stel je toch eens voor dat die gelijkmaker wel valt... Het gebeurde niet. Gelukkig niet. En het was ook volkomen onverdiend geweest als zij door waren gegaan. We waren in beide duels duidelijk de betere ploeg.' Foto: VI Images