Wéér een ongekende ontsnapping: Leverkusen begint seizoen met zege

Bayer Leverkusen is het seizoen begonnen met een overwinning. Wéér kwam de overwinning diep in blessuretijd tot stand, nadat de ploeg van Xabi Alonso een 0-2 voorsprong had weggegeven tegen Borussia Mönchengladbach: 2-3.

Borussia Mönchengladbach
2 - 3
Bayer Leverkusen

Leverkusen schreef vorig seizoen geschiedenis door kampioen van Duitsland te worden zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Dit seizoen werd begonnen met het winnen van de Duitse Super Cup. De succesploeg van Xabi Alonso trok die lijn vrijdagavond door.

Granit Xhaka had vrijdagavond de eer en mocht het eerste Bundesliga-doelpunt van het seizoen maken. En hoe: de Zwitser kreeg de bal vanaf een meter of 25 voor de voeten en haalde verwoestend uit, waarmee hij Leverkusen al vroeg op het goede spoor zette. Leverkusen leek aan niveau amper ingeleverd te hebben, want de ploeg van Alonso schitterde bij vlagen zoals het vorig seizoen zo vaak gebeurde.

De 0-2 van Florian Wirtz vlak voor rust kon dan ook niet uitblijven en viel op het moment dat Gladbach een paar keer gevaarlijk was geworden. Nog voor rust deed de thuisploeg via Tim Kleindienst wat terug. Althans, zo leek het, want de goal van Kleindienst werd afgekeurd omdat er daarvoor een overtreding gemaakt werd.

Na rust kwam de spanning wel weer terug in de wedstrijd. PSV-doelwit Ko Itakura bracht een vrije trap van een ploeggenoot in het strafschopgebied, waarna Nico Elvedi uiteindelijk kon scoren. De VAR had een paar minuten nodig om de goal goed te keuren, omdat er mogelijk sprake was van buitenspel, maar uiteindelijk telde de goal.

Kansen van Victor Boniface en Jonathan Tah om de wedstrijd in het slot te gooien werden niet benut, maar aan de andere kant werd er wel gescoord. Kleindienst kreeg loon naar werken nadat zijn goal in de eerste helft nog werd afgekeurd. Zijn tweede telde wel. Leverkusen greep vorig seizoen regelmatig in de absolute slotfase de winst en dat bleek ook nu weer de succescode. Itakura was de schlemiel nadat hij in de tiende minuut van de blessuretijd op de voet van Boniface ging staan.

Leverkusen kreeg een strafschop en dus in de dying seconds wéér de mogelijkheid om te ontsnappen en die mogelijkheid liet Wirtz niet onbenut: 2-3. Al had hij er wel een rebound voor nodig.