Weer klopt Man United Liverpool op Anfield

En weer lukte het Liverpool niet om op Anfield te winnen van Manchester United. Carlos Tévez zorgde er zelfs voor dat The Mancunians met de zege aan de haal gingen: 0-1.

Weer klopt Man United Liverpool op Anfield

Vlak voor het rustsignaal toonde de Argentijn aan een ware goaltjesdief te zijn. Na een afgeslagen hoekschop schoot Wayne Rooney op het doel. De bal ging langs doelman José Manuel Reina, maar leek ook naast te gaan, totdat Tévez vijf meter voor de doellijn handig zijn rechtervoet tegen de bal zette.

Liverpool had voor die 0-1 zelf ook wel enkele kansen gehad, maar Harry Kewell zag dat Patrice Evra zijn schot van de doellijn werkte, terwijl Fernando Torres net naast het doel van Edwin van der Sar kopte. Evra moest ook nog een keer redden toen Van der Sar zich verkeek op een vrije trap van Steven Gerrard en Dirk Kuijt dreigde te scoren.

Eenmaal op achterstand ontbeerde Liverpool de creativiteit om de defensie van Manchester United uiteen te spelen. Invaller Ryan Babel was het gevaarlijkst met een uithaal van afstand die rakelings langs de verkeerde kant van de paal ging. Aan de andere kant verzuimde Rooney een grote kans op de 0-2 te verzilveren.

United verloor op 4 november 2001 voor het laatst op Anfield. Sindsdien volgden er vier zeges en één gelijkspel voor Man U. De ploeg van coach Alex Ferguson heeft 39 punten uit zeventien duels, en dat zijn er twee meer dan Arsenal dat later deze middag aantreedt tegen Chelsea. Liverpool staat vijfde met dertig uit zestien.

Bekijk hier al onze video's