Weer onheil voor Twente in Sittard: 'Druk zou mee kunnen spelen'

Reacties

FC Twente liet woensdagavond haar tweede matchpoint op de landstitel op bezoek bij Fortuna Sittard onbenut. Vorig seizoen verloren de Tukkers óók in Limburg en gaven ze de koppositie nog weg aan Ajax in de slotfase van het seizoen. En dus ligt de druk er vol op.

Weer onheil voor Twente in Sittard: 'Druk zou mee kunnen spelen'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 0
FC Twente
FC Twente

FC Twente won de eerste 15 van de in totaal 22 wedstrijden in de Eredivisie. Maar in de zes officiële duels sindsdien, won het slechts tweemaal en werd het uitgeschakeld in KNVB-beker. Desondanks stond FC Twente anderhalve week geleden al op matchpoint in Utrecht, waar het dankzij Caitlin Dijkstra diep in blessuretijd een punt redde (2-2). Woensdagavond lukte het in Sittard wederom niet om de titel te pakken (2-0).

'Of het druk is? Dat zou mee kunnen spelen', reageerde trainer Joran Pot na de nederlaag tegen Fortuna bij ESPN. 'Maar dan is het raar dat je in het eerste kwartier, twintig minuten er geen last van hebt. Dat er pas daarna druk bij komt kijken, lijkt me ook gek.' Dat zijn elftal veel beter kan – zoals het in het grootste deel van dit Eredivisie-seizoen liet zien – erkende Pot echter ook.

Voor Renate Jansen (33) is het uitblijven van de titel extra zuur, omdat zij na negen seizoenen (vier landstitels) na dit seizoen vertrekt bij FC Twente. 'We doen onszelf tekort, er was lang niets aan de hand', baalde ze. De eerste tegengoal vond Jansen eigenlijk een overteding. 'Maar de scheidsrechter fluit niet en de bal ligt erin. Dan moet er geschakeld worden, maar zakken we juist iets terug. Dan missen we het gif.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook voor Dijkstra wordt het haar laatste jaar in Enschede: zij stapt na dit seizoen over naar VfL Wolfsburg. Zij is vol vertrouwen dat ze het derde matchpoint op de slotdag bij Telstar, voorlaatste in de competitie, alsnog gaan afmaken. 'We hebben het nog steeds in eigen hand. Tegen Fortuna hebben we het niet goed genoeg gedaan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het volgende week gaat lukken. We blijven positief en we gaan er met 120 procent overheen.'

Met een voorsprong van twee punten, maar een minder doelsaldo dan Ajax (dat op bezoek gaat bij ADO Den Haag) is er op de slotdag vermoedelijk wel een zege vereist tegen laagvlieger Telstar. Na de 2-1 nederlaag vorig jaar in Sittard na een rode kaart voor Dijkstra gaf Twente in een rechtstreeks gevecht de koppositie en titel nog weg aan Ajax, waardoor de druk er vol op zal liggen over ruim een week in eigen huis om dat scenario ditmaal te voorkomen. 

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
22
18
2
2
56-21
+35
56
2
Ajax
22
17
3
2
62-20
+42
54
3
PSV
22
12
5
5
52-24
+28
41
4
Fortuna Sittard
22
12
4
6
57-27
+30
40
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente Vrouwen
Meer over FC Twente Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.