Weghorst maakt er twee in gewonnen oefenduel Oranje

Het Nederlands elftal heeft woensdag een overwinning geboekt op TSV Havelse. De reservespelers speelden een verkorte oefenwedstrijd tegen de Duitse amateurclub om de spelers fit en scherp te houden. Oranje won met 6-1 en Wout Weghorst maakte er twee.

2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

In navolging van Frankrijk besloot ook Nederland een oefenduel te plannen voor de reservespelers. Woensdag om 12.00 uur ging de wedstrijd van start en die duurde tweemaal 35 minuten. Daarin kwam Nederland zes keer tot scoren. Het duel was niet te zien voor de aanwezige pers. De gordijnen in het ministadion waar Oranje de trainingen afwerkt, waren gesloten.

Weghorst, tegen Oostenrijk nog invaller, was goed voor twee doelpunten. Ook verdediger Micky van de Ven maakte er twee. Jeremie Frimpong en Brian Brobbey pikten ook een doelpuntje mee bij de ploeg die zelf één treffer incasseerde. Joshua Zirkzee maakte ook nog minuten. De basisspelers van dinsdag bleven achter in het hotel, waar ze hun familie mochten ontvangen.

Het Nederlands elftal verloor dinsdag op het EK met 2-3 van Oostenrijk. Als een van de beste nummers drie plaatste het zich daarmee toch voor de achtste finale van het toernooi. Het is nog even afwachten wie daarin de tegenstander wordt. Engeland, België, Slowakije, Roemenië en Oekraïne zijn de kanshebbers. Hoe dat exact zit, lees je in dit artikel.