Weghorst maakt na 813 dagen rentree voor Burnley, Chong trefzeker

Wout Weghorst heeft maandag voor het eerst sinds mei 2022 een officiële wedstrijd voor Burnley gespeeld. De spits kwam in de slotfase in het veld in de Championship-wedstrijd tegen Luton Town, die Burnley eenvoudig won.

Luton Town
Luton Town
1 - 4
Burnley
Burnley

Premier League-degradanten Luton en Burnley troffen elkaar maandagavond bij de start van het seizoen. Vooral Burnley werd blij tijdens die ontmoeting, want dankzij goals van Josh Brownhill en Wilson Odobert stond het bij rust 0-2. Tahith Chong deed in de tweede helft iets terug namens de thuisploeg.

Een gelijkmaker volgde echter niet. Wat wel volgde, waren nog eens twee goals voor Burnley. Dara O'Shea en Vitinho bepaalden de eindstand op 1-4. Weghorst kwam na 82 minuten in het veld. De spits speelde op 22 mei 2022 voor het laatst een officieel duel voor Burnley, toen in de Premier League tegen Newcastle United. De kans is groot dat hij voor 31 augustus nog vertrekt.