Weghorst toont zijn klasse bij volgend succes van Besiktas

Wout Weghorst heeft maandagavond weer zijn waarde bewezen voor Besiktas. Met een doelpunt en een assist droeg de Nederlander bij aan de 3-1 overwinning op Sivasspor.

Beşiktaş
Beşiktaş
3 - 1
Sivasspor
Sivasspor

Weghorst maakte vorige week tegen Karagümrük zijn eerste doelpunt in Turkse dienst en maandag was het opnieuw raak. Weghorst leverde de bal in bij Valentin Rosier, sprintte naar voren, kroop voor zijn directe tegenstander en kopte op aangeven van Rosier hard raak. Dat betekende de 2-0, nadat Weghorst eerder al de assist had verzorgd bij de openingstreffer van Jackson Muleka.

Muleka maakte kort voor rust ook nog de 3-0 voor Besiktas, dat pas vier minuten voor tijd de 3-1 om de oren kreeg. Weghorst was toen al gewisseld, terwijl Dele Alli twaalf minuten voor het einde juist in de ploeg was gekomen bij Besiktas. De Engelsman maakte zijn debuut voor zijn nieuwe club.

Besiktas heeft na vier speelronden nog niet verloren en staat, met tien punten, bovenaan in de Süper Lig. Aankomende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Ankaragücü.