Weijs en drie oud-spelers komend seizoen nieuw in jeugdopleiding Ajax

Reacties

Willem Weijs, Mitchell Donald, Género Zeefuik en Ismaïl Aissati zijn komend seizoen actief in de jeugdopleiding van Ajax. Eerstgenoemde keert na verschillende avonturen als trainer terug in Amsterdam, terwijl de overige jeugdcoaches oud-spelers van Ajax zijn.

Weijs en drie oud-spelers komend seizoen nieuw in jeugdopleiding Ajax
© Pro Shots

Weijs keert terug bij de club waar hij al vier jaar werkzaam was, want van 2013 tot 2017 was hij jeugdtrainer bij Ajax. Daarna werkte Weijs in verschillende functies bij NAC Breda, Willem ll, Anderlecht, Lommel SK en FC Eindhoven. Komend voetbaljaar heeft hij samen met Kiki Musampa het O19-team onder zijn hoede in Amsterdam.

Ook de technische staf van Jong Ajax is bekend: Frank Peereboom is hoofdtrainer van het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie, met Yuri Rose en Urby Emanuelson als zijn assistenten. Aissati (Onder 15-team) en Zeefuik (Onder 13-team) starten als assistent, terwijl Donald eindverantwoordelijke is van het O10-team. 

De Amsterdammers kiezen er bewust voor om altijd oud-spelers in de technische staf toe te voegen naast de hoofdtrainer. 'Bij alle teams combinaties gemaakt van een hoofdtrainer die zich richt op de methodiek, het leidinggeven aan het team en het totaalplaatje bewaakt. Het is aangevuld met een assistent die vanuit zijn ervaring weet wat er op het gebied van cultuur en details in profvoetbal gevraagd wordt', licht Marijn Beuker de keuzes voor de jeugdtrainers toe.

Spelersprofiel

W. Weijs


Geboortedatum:
19 februari 1987
Leeftijd:
37
Nationaliteit
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Meer W. Weijs
Meer over W. Weijs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.