Weinig inhaalmomenten voor De Klassieker: 'Maar niet in het donker'

Reacties

De KNVB staat voor een loodzware opgave om een inhaaldatum te vinden voor De Klassieker. Door een staking van de politie werd de wedstrijd aankomende zondag uit het programma geschrapt. Er is slechts op een minimaal aantal momenten kans om de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax af te werken.

Weinig inhaalmomenten voor De Klassieker: 'Maar niet in het donker'

Een avondwedstrijd? Daar staat Ahmed Aboutaleb niet om te springen, bevestigde hij bij ESPN. 'Niet in het donker, nee', drukte de burgemeester van Rotterdam meteen zijn stempel in de zoektocht naar een moment om De Klassieker in te halen.

‘Dus dan moet de KNVB maar kijken wat ze ermee kunnen’, legde hij de bal bij de KNVB. 'Ze moeten met een optie komen. Ik loop nergens op vooruit. Ik moet kijken als ze met een optie komen en als ik heel veel politie nodig heb voor andere evenementen dan hebben we een probleem. We zijn daarover met elkaar in gesprek. Dat gesprek moet een goede datum en tijdstip opleveren.'

In een bomvolle voetbalkalender, met nóg meer Europese wedstrijden voor beide ploegen op het programma en interlandperiodes, wordt het moeilijker en moeilijker voor de KNVB. Een mogelijkheid zou zijn om tijdens de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker te spelen. Die vindt op 29, 30 en 31 oktober plaats. Feyenoord en Ajax zijn vrijgeloot.

Probleem is dat de wedstrijd dan ook in de avonduren afgewerkt moet worden. En juist daar lijkt Aboutaleb niet mee in te stemmen. De tweede optie is 3, 4 of 5 december. Dat is een vrije voetbalweek. Maar Gemeente Rotterdam staat niet te springen om De Klassieker op een van die avonden af te werken. Daarom is de kans aanwezig dat de wedstrijd na de jaarwisseling pas ingehaald wordt.

Dit was de felle reactie van de KNVB op het uitstellen van De Klassieker:

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.