Wenger geeft strijd om Suarez op: 'Geen enkele kans'

Na de opsteker in de jacht op een Champions League-ticket heeft Arsenal-manager Arsène Wenger aangegeven dat Liverpool-spits Luis Suarez in ieder geval niet naar Londen komt. De Fransman heeft na de 3-0 zege bij Fenerbahçe wel aangekondigd er alles aan te gaan doen om nog noemenswaardige versterkingen te verleiden tot de komst naar het Emirates Stadium.

Wenger geeft strijd om Suarez op: 'Geen enkele kans'

De Londense ploeg won woensdag met 3-0 bij Fenerbahçe, waardoor alleen een stunt in de return nog roet in het eten kan gooien. Mogelijk zal de aanstaande plaatsing voor de groepsfase van de Champions League helpen bij het binnenhalen van grote spelers. Wie in ieder geval niet komt, is Luis Suarez.

'Klopt', vertelt Wenger. 'Daar is geen enkele kans meer voor. We gaan wel proberen andere spelers te halen. We hebben nog tot 2 september. Eigenlijk begint de transferperiode voor ons nu pas.'

Behalve de transferperikelen kon de hevig bekritiseerde Wenger eindelijk weer eens praten over een goede prestatie van zijn ploeg. 'We hebben laten zien mentaal heel sterk te zijn', oordeelde de coach over het optreden in Turkije. 'Het is niet makkelijk hier te winnen in deze heksenketel. We werden niet zenuwachtig, maar waren juist vastberaden. We behielden de controle over de wedstrijd en wonnen uiteindelijk terecht.'

Overigens moet Wenger mogelijk verdediger Laurent Koscielney een tijdje missen. Hij kreeg een trap tegen zijn hoofd van Pierre Wébo en moest met een snee in zijn hoofd naar het ziekenhuis. 'De snee was zo diep, tot zijn schedel', aldus Wenger. 'Ik hoop dat we hem niet lang moeten missen, maar baal er wel van. Spelers moeten altijd voorzichtigheid betrachten.' Overigens leek de blessure in eerste instantie mee te vallen. De Fransman mocht gewoon mee terug naar Londen vliegen, ondanks zijn hoofdwond.

Komende dinsdag is de return tegen het Fener van Dirk Kuijt. Mogelijk heeft Wenger tegen die tijd al een van zijn gewilde versterkingen kunnen begroeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen