Wenger: 'Hebben moeite met creëren van kansen'

Arsenal verspeelde door de remise tegen Liverpool (1-1) het zicht op de Engelse titel. Manager Arsène Wenger toonde zich na afloop een slechte verliezer.

De Londenaren namen kort voor het einde de leiding door een benutte strafschop van Robin van Persie, maar zagen The Reds in de elfde minuut van de blessuretijd langszij komen door een doelpunt van Dirk Kuijt, eveneens van elf meter. De extra tijd was het gevolg van een lange blessurebehandeling van Liverpool-verdediger Jamie Carragher.

'We kregen het tegendoelpunt in de elfde minuut van de blessuretijd, terwijl de extra tijd acht minuten zou moeten zijn', aldus Wenger. 'Ten eerste wás het niet eens een strafschop en ten tweede vraag ik me af waar de drie minuten ineens vandaan kwamen.'

Daarnaast heeft de Fransman geen goed woord over voor het spel van Liverpool. 'Het was een lastig duel tegen Liverpool, dat verdedigend speelde. Eigenlijk hebben zij alléén maar verdedigd, zoals de meeste ploegen doen op bezoek bij ons. Zo was het voor ons lastig om kansen te creëren. Daar hebben we de laatste tijd moeite mee.'

Of Arsenal de kans op de titel - met zes punten achterstand op Manchester United - nu definitief verspeeld heeft wil Wenger niet zeggen. 'Er is altijd hoop, maar om hoop te houden moet je zelf wedstrijden winnen. Daar gaat het om. We zijn al vijftien duels ongeslagen, maar hebben toch teveel punten verspeeld.' Foto: VI Images