Werder dartelt, Bayern en Stuttgart moeizaam

Het verschil tussen de kampioenskandidaten Bayern München en Werder Bremen kwam weer eens aan het licht. Waar regerend landskampioen Bayern worstelde met Energie Cottbus, daar dartelde Werder langs Eintracht Frankfurt. VfB Stuttgart staat voorlopig tweede na een late zege.

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 2-6Bremen kende op bezoek in Frankfurt weinig problemen met Eintracht. De thuisclub kwam na de snelle (derde minuut) 0-1 van Naldo (foto) een minuut later langszij via een rake kopbal van Marco Russ, maar daarna zette de koploper aan en boekte een ruime zege.

Naldo was de grote man bij Bremen. Naast de openingstreffer scoorde de Braziliaanse verdediger nog twee keer; een keer met een kopbal en een keer uit een directe vrije trap. Oud-Heerenvener Daniel Jensen nam op aangeven van Diego de 1-2 voor zijn rekening. In de slotfase werd het publiek nog op drie goals getrakteerd. Sotirios Kirgiakos was met een kopbal verantwoordelijk voor de tweede goal van de thuisclub. Jurica Vranjes en Diego bepaalden de eindstand op 2-6.

Bayern München-Energie Cottbus 2-1Het defensief ingestelde Cottbus bezorgde Bayern een moeilijke middag. De kampioen speelde zonder de geschorste Mark van Bommel. Roy Makaay startte wel in de basis, maar was negentig minuten lang onzichtbaar.

Bayern kwam op gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong. Cottbus-doelman Tomislav Piplica beoordeelde een schot van Bastian Schweinsteiger volledig verkeerd in. De bal verdween via het hoofd van de keeper in het doel. In plaats van de gasten onder druk te houden, speelde Bayern ongeconcentreerd en moest het in de tweede helft de gelijkmaker incasseren. Steffen Baumgart, die in de beginfase van het duel al de lat had geraakt, klopte Oliver Kahn met een tegendraadse kopbal.

Lang liet een nieuwe voorsprong niet op zich wachten. Schweinsteiger legde een minuut na de 1-1 aan voor een vrije trap. Daniel van Buyten toonde zich in de lucht het sterkst en kopte de 2-1 binnen.

VfB Stuttgart-VfL Bochum 1-0Stuttgart bleef in het spoor van Bremen middels een late zege tegen Bochum. Drie minuten voor tijd gaf Marco Streller de bal het laatste zetje bij een scrimmage. Door de winst blijft Stuttgart op twee punten van de koploper.

Hamburger SV-1. FC Nürnberg 0-0Hamburg scoort dit seizoen erg moeizaam en Nürnberg grossiert in gelijke spelen. De 0-0 in de AOL Arena was wat dat betreft geen onlogische uitslag. Bij HSV deed van de Nederlanders alleen Joris Mathijsen mee. Rafael van der Vaart zat de eerste van zijn vier duels schorsing uit, Nigel de Jong is nog steeds geblesseerd.

Hannover 96-Arminia Bielefeld 1-1Hannover was in de eigen AWD-Arena de bovenliggende partij, maar had moeite met scoren. Waar de thuisclub de kansen liet liggen, was het Arminia dat in de tweede helft op voorsprong kwam. Marcel Ndjeng speelde tegenstander Steven Cherundolo uit en schoot van afstand raak. Twee minuten later had de in de basis gestarte Arnold Bruggink een aandeel in de gelijkmaker van Thomas Brdaric. Met de 1-1 blijven beide ploegen middenmoters.

Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 1-1Mönchengladbach kwam na zeventien minuten aan de leiding door een eigen doelpunt van Christian Demirtas. Die goal leek Die Fohlen een belangrijke zege op te leveren in de degradatiestrijd. Hekkensluiter Mainz werd in de 89ste minuut beloond voor het offensief dat het ontwikkelde. Ranisav Jovanovic zette met succes zijn hoofd tegen een voorzet van Marco Rose.