Werder klopt Real, maar niets is beslist in Groep C

Werder klopte Real ondanks een treffer van Ruud van Nistelrooy. De Duitsers en Spanjaarden vechten in Groep C met Lazio en Olympiakos voor de twee tickets voor de knock-outfase van de Champions League.

Werder Bremen-Real Madrid 3-2
Real had lange tijd het beste van het spel, maar Werder bleek efficiënter om te springen met de kansen. Het meest typerend waren twee opeenvolgende aanvallen halverwege de tweede helft. Eerst was het Ruud van Nistelrooy die geheel vrijstaand vanaf vijf meter een voorzet van Robinho naast mikte door pech, waarna in de tegenaanval Aaron Hunt wel beheerst scoorde en daarmee Werder op een 3-1 voorsprong zette.

Werder was via Markus Rosenberg op 1-0 gekomen, de Zweed scoorde via een stuiterbal. Robinho maakte nog fraai gelijk met een geplaatst schot, maar vlak voor rust was het Rosenberg die ontsnapte over de rechterflank en Boubacar Sanogo bediende. De Ivoriaan rondde af in de verre hoek.

Na de 3-1 zorgde Van Nistelrooy nog wel voor een heel knappe 3-2, door uit moeilijke hoek de bal over doelman Christian Vander te liften. Maar de Madrilenen moesten uiteindelijk toch buigen voor de Duitsers.

Lazio-Olympiakos Piraeus 1-2
Olympiakos verraste met een sterke comeback. Lazio was onterecht op voorsprong gekomen. Goran Pandev scoorde van dichtbij nadat Tomasso Rocchi had teruggelegd. De Italiaan deed dat echter pas nadat de bal over de achterlijn was gerold. De Grieken lieten zich niet kennen. In de 35ste minuut schoot Galletti fraai raak van afstand. En in de 64ste minuut tikte de net ingevallen Darko Kovacevic van dichtbij een voorzet van Predrag Djordjevic in het Romeinse doel.

Real en Olympiakos hebben de beste papieren. Beide clubs hebben acht punten. Werder volgt met zes punten en Lazio is ook nog kansrijk met vijf punten. Real ontvangt over twee weken Lazio, Olympiakos krijgt Werder op bezoek.