Werder verslaat HSV en daagt Bayern uit

Door de topper met Hamburger SV te winnen heeft Werder Bremen zich opgeworpen als de belangrijkste concurrent van Bayern München. Werder gaat voorlopig ook aan kop in de Bundesliga. Karlsruher SC is de vierde plaats kwijtgeraakt aan Bayer Leverkusen.

Werder Bremen-Hamburger SVHamburger SV was negen Bundesliga-duels op rij ongeslagen gebleven, maar moest in Werder Bremen zijn meerdere erkennen. HSV kende een moeilijke beginfase wat werd geïllustreerd door gele kaarten voor Nigel de Jong en Rafael van der Vaart, beide na overtredingen op Diego.

Na een kwartier spelen kwam de thuisclub ook al op voorsprong. Tegen zijn voormalige werkgever ontsnapte Boubacar Sanogo aan de buitenspelval en schoof de 1-0 langs doelman Frank Rost. Die stand bleef lang op het scorebord staan. HSV had niet de macht een gelijkmaker te forceren.

Bij de 1-1 kregen de gasten dan ook hulp van Werder-goalie Christian Vander, die de bal totaal onnodig in de voeten van Van der Vaart schoof. De aanvoerder van HSV maakte het met een schitterende boogbal af. Werder hoefde niet lang te treuren, want middels een gelukje kwam het een minuut na de gelijkmaker alweer op voorsprong. Oud-Ajacied Petri Pasanen zag zijn voorzet via het dijbeen van Timothee Atouba in het doel verdwijnen: 2-1.

Energie Cottbus-Karlsruher SC 2-0Het verrassend goed presterende Karlsruher SC verslikte zich in hekkensluiter Energie Cottbus. Op de zege van de thuisclub viel echter weinig af te dingen. In de eerste helft had Cottbus al drie keer het aluminium geraakt. Stanislav Angelov mikte uiteindelijk wel tussen de palen. Zijn kopbal op aangeven van zijn Bulgaarse landgenoot Dimitar Rangelov betekende de 1-0. Een kwartier voor tijd waren de rollen omgekeerd en schoot Rangelov de 2-0 binnen.

Hertha BSC-Bayer Leverkusen 0-3Met een sterk optreden in Berlijn verstevigde Bayer Leverkusen de klassering in de subtop van de Bundesliga. Cartsen Ramelow zette de gasten na 25 minuten spelen op voorsprong met een schot uit de tweede lijn. Tranquillo Barnetta maakte er vijf minuten na de rust 0-2 van, nadat Sergej Barbarez en Paul Freier met een prachtige combinatie de Hertha-defensie hadden opengereten. Barbarez bepaalde de eindstand in de slotminuut op 0-3.

Schalke 04-VfL Bochum 1-0Schalke was voor eigen publiek de baas tegen Bochum, maar wist het overwicht niet om te zetten in kansen. Dat Marcelo Bordon de score koppend opende uit een door Ivan Rakitic getrapte hoekschop was dan ook niet geheel toevallig. Namens de thuisclub miste Halil Altintop nog een reuzenkans, waardoor het tot het einde spannend bleef in Gelsenkirchen.

VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 1-2VfB Stuttgart heeft voorlopig weer moet afhaken bij de subtop. In een open wedstrijd kreeg de regerend kampioen met 1-2 klop van Borussia Dortmund, dat voor het eerst sinds vijf duels weer eens een overwinning liet noteren. Stuttgart kwam een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Mathieu Delpierre nog wel te boven via de gelijkmaker van Fernando Meira. Mladen Petric bezorgde de gasten in de 79ste minuut de winst.