Wereldgoal Brugts voor wervelende Oranje Leeuwinnen

Reacties

De Oranje Leeuwinnen zijn op indrukwekkende wijze begonnen aan het laatste groepsduel van het WK. In Dunedin walste de ploeg van bondscoach Andries Jonker over Vietnam heen.

Wereldgoal Brugts voor wervelende Oranje Leeuwinnen
© NOS
Vietnam
Vietnam
0 - 7
Nederland
Nederland

De opdracht voor de Leeuwinnen van tevoren was duidelijk: winnen en zo veel mogelijk scoren. Op die manier kon Nederland nog over groepshoofd de Verenigde Staten heen wippen.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was nog voor Vietnam, maar daarna nam Oranje het initiatief. In de achtste minuut was het voor het eerst raak. Lieke Martens controleerde een lange bal van Dominique Janssen met de buik en lepelde de bal over de Vietnamese keeper heen: 0-1.

Drie minuten later zorgde Katja Snoeijs al voor de 2-0. Zij kreeg de bal van Daniëlle van de Donk en kon helemaal vrij uithalen vanaf randje zestien. De mooiste goal van de eerste helft kwam vervolgens op naam van Esmee Brugts. Zij kwam vanaf links naar binnen en legde de bal fraai in de verre bovenhoek: 0-3.

Oranje rook bloed en bleef gas geven. Halverwege de eerste helft werd het al 0-4 via Jill Roord, die afrondde uit een voorzet van Janssen. Aangezien het bij Portugal - VS nog altijd 0-0 staat, is Oranje virtueel koploper in Groep E. Beide wedstrijden zijn nog bezig, volg het in de VI Live:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.