Wereldgoal: Van den Berg (PEC) passeert Noppert vanaf eigen helft

Davy van den Berg heeft zich vrijdag van zijn beste kant laten zien in het oefenduel met SC Heerenveen. De middenvelder van PEC Zwolle scoorde in de vriendschappelijke ontmoeting van eigen helft.

© Screenshot SC Heerenveen

Heerenveen en PEC spelen in Garderen een 2-in-1-oefenwedstrijd. De eerste ploeg speelde 45 minuten en een half uur. In dat tijdsbestek baarde Van den Berg opzien door van grote afstand raak te schieten. De middenvelder pikte de bal op eigen helft op, zag Andries Noppert te ver voor zijn doel staan en beschikte over de nauwkeurigheid om het net te vinden.

Met dat doelpunt schoot Van den Berg PEC weer op gelijke hoogte, want Osame Sahraoui had in de openingsfase de score geopend. Door een doelpunt van Luuk Brouwers sloten de Friezen het eerste deel van het tweeluik alsnog winnend af (2-1). De tweede wedstrijd duurt een half uur en een kwartier.

Bij PEC stond ook Filip Krastev aan de aftrap. De Bulgaarse middenvelder had al afscheid genomen in Zwolle, maar keerde alsnog terug. Hoe dat zit, lees je op VI PRO.