Wereldreiziger Honda (38) keert na bijna duizend dagen terug als speler

Reacties

Keisuke Honda keert na bijna duizend dagen terug als profvoetballer. De 38-jarige Japanner heeft zijn handtekening gezet onder een bijzonder contract in Bhutan.

Wereldreiziger Honda (38) keert na bijna duizend dagen terug als speler
© Pro Shots

De terugkeer van Honda als profvoetballer is namelijk van zeer korte duur. Paro FC, de koploper van de plaatselijke Premier League, kan de voormalig speler van VVV-Venlo en AC Milan alleen gebruiken in de AFC Challenge League-wedstrijd tegen Church Boys United uit Nepal, die dinsdag 13 augustus op het programma staat.

'De komst van Honda symboliseert onze ambitie om te concurreren op het hoogste niveau van het Aziatische voetbal', jubelt Paro op social media. Paro is de laatste jaren een toonaangevende club in Bhutan, een land dat ligt ingeklemd tussen China en India en jarenlang was afgesloten voor de buitenwereld. Bhutan behoort tot de gelukkigste landen ter wereld.

Volgend hoofdstuk
Dat mag Honda met eigen ogen gaan ervaren, maar het duel met Church Boys United wordt gespeeld in Kathmandu. Dat is de hoofdstad van Nepal. Voor de Japanner betekent dat een volgend hoofdstuk in zijn wonderlijke loopbaan, die in eigen land begon bij Nagoya Grampus. VVV haalde hem vervolgens naar Europa en zag Honda na twee jaar naar CSKA Moskou vertrekken.

Na zijn periode bij AC Milan begon de wereldreis van Honda, die vervolgens bij CF Pachuca (Mexico), Melbourne Victory (AustraliΓ«), Vitesse, Botafogo (BraziliΓ«), Portimonense (Portugal), Neftci Baku (Azerbeidzjan) en FK Suduva Marijampole (Litouwen) speelde. Halverwege het seizoen 2021/22 hield Honda het voor gezien. Daarna werd hij bondscoach van Cambodja.

Vijf jaar geleden keerde Keisuke Honda terug op de Nederlandse velden, maar zijn verblijf bij Vitesse was een kort leven beschoren. De reportage lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.