West Ham United zit Blackburn Rovers dwars

Blackburn Rovers en Hull City verzuimden de koppositie in de Premier League te pakken. Wigan Athletic en Portsmouth vierden hun eerste successen.

West Ham United zit Blackburn Rovers dwars

West Ham United-Blackburn Rovers 4-1Blackburn Rovers zag de hoop op een plaats aan kop van de Premier League stranden op Upton Park. Paul Ince leed zijn eerste nederlaag als manager van Blackburn. Jason Roberts werd ondanks een treffer de schlemiel. Hij verzuimde kort na rust uit een strafschop de stand gelijk te trekken. Na zijn misser liep West Ham in de slotfase nog uit naar een mooie 4-1 zege.

Hull City-Wigan Athletic 0-5Wigan Athletic heeft de eerste punten van het seizoen te pakken en zette en passant Hull City met duidelijke cijfers met beide benen op de grond. The Latics keerden met een 5-0 overwinning huiswaarts. De Egyptische aanvaller Amr Zaki had met twee treffers een belangrijke bijdrage in de eclatante zege.

Everton-Portsmouth 0-3Ook Portsmouth boekte overtuigende de eerste overwinning van het seizoen. Op Goodison Park domineerde gastheer Everton bij vlagen het duel, maar stuitte daarbij steeds op David James. De keeper had zelfs een antwoord op een strafschop van Aiyegbeni Yakubu. Daardoor bleef de inhaalrace van Everton steken op goede bedoelingen en volgde Peter Crouch het voorbeeld van uitblinker Jermain Defoe en Glen Johnson.

Bekijk hier al onze video's