'Wieffer is een van de beste controlerende middenvelders van Europa'

Reacties

Mats Wieffer denkt dat Brighton & Hove Albion de juiste club is om zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd is de negenvoudig international volgens zijn nieuwe werkgever al een van de beste spelers in Europa op zijn positie.

'Wieffer is een van de beste controlerende middenvelders van Europa'
© My Albion TV

Dat zei Schots oud-international David Weir, oud-speler van Everton en Rangers en tegenwoordig technisch directeur van Brighton, althans na de bekendmaking van de transfer van Wieffer. 'We zijn heel blij met de komst van Mats, een speler wiens kwaliteiten we al langer bewonderen', zegt Weir op de clubwebsite. 'Hij heeft al veel ervaring opgedaan in de Champions League en de Eredivisie en heeft zich ontwikkeld tot een van de beste controlerende middenvelders van Europa.'

Brighton legde zo'n dertig miljoen euro neer voor Wieffer, een clubrecord voor Feyenoord. Zelf tekende de 24-jarige middenvelder een vijfjarig contract in het zuiden van Engeland, waar hij ploeggenoot wordt van Oranje-doelman Bart Verbruggen en verdedigers Jan Paul van Hecke en Joël Veltman. 'Bart zei dat je je hier als speler goed kan ontwikkelen. Dat zie je ook aan de aankopen die de club heeft gedaan, zoals Minteh', aldus Wieffer op de clubwebsite.

Net als voor Yankuba Minteh, onlangs overgekomen van Newcastle United, was het ook voor Wieffer een droom in de Premier League te spelen. 'Omdat dit het hoogste niveau is. Vorig seizoen speelde ik in de Champions League, maar in de Premier League moet je dat niveau elke week halen. Dat zal de grootste uitdaging voor me zijn', aldus de voormalig jeugdspeler van FC Twente, die twee jaar geleden nota bene nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde bij Excelsior.

Nu gaat Wieffer zich meten met de allerbesten in de Premier League. Hij heeft er vertrouwen in dat hij tot zijn recht komt in de beoogde speelstijl van de nieuwe trainer Fabian Hürzeler (31), die als opvolger van Roberto De Zerbi overkwam van het gepromoveerde Sankt Pauli. 'Hij is een aardige man. Hij heeft me uitgelegd hoe hij komend seizoen wil spelen. Het lijkt op hoe ik bij Feyenoord speelde. Ik heb een heel positieve indruk gekregen en kijk er naar uit om aan de slag te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Wieffer
Meer over M. Wieffer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.