Wilfred Bouma is marathonman van Aston Villa

Wilfred Bouma miste dit seizoen nog geen enkel competitieduel van Aston Villa. De linkervleugelverdediger is daarmee een uitzondering in de Premier League.

Wilfred Bouma is marathonman van Aston Villa

Behalve de 29-jarige Oranje-international slaagden slechts zeven andere veldspelers er tot dusverre in 31 keer op het wedstrijdformulier te verschijnen.

Behalve de voormalige PSV'er zijn dat Gaël Clichy (Arsenal), Stewart Downing (Middlesbrough), James Harper, Stephen Hunt (beiden Reading), Stephen Kelly (Birmingham City), ploeggenoot Martin Laursen en George McCartney (West Ham United).

Of Bouma zijn reeks kan volmaken, is zeer de vraag. De linksback verzamelde deze jaargang vier gele kaarten en is één prent verwijderd van een schorsing.

Voor de 31-voudig Oranje-international zou het de eerste keer zijn dat hij in een jaargang alle competitiewedstrijden van de partij is. Als speler van MVV en Fortuna Sittard slaagde hij daar twee keer met 33 van de 34 wedstrijden net niet in.

De verwachting is dat Aston Villa binnenkort het aflopende contract van Bouma verlengt. Manager Martin O'Neill heeft tot eind april de tijd om een optie in de verbintenis van de Brabander te lichten, waardoor hij nog minstens één seizoen voor The Villans actief is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen